Omgeving

  • Domein Pietersheim in Lanaken.

Vlakbij de Maas

Het Vijverdorp ligt hemelsbreed op 5 kilometer van de rivier de Maas en op tien kilometer van Maastricht. Voor een heerlijke vakantie hoef je het park nauwelijks af, want de huisjes van Vijverdorp staan midden in de natuur, vlakbij een enorme natuurvijver met zandstrand. In dit meertje kun je heerlijk zwemmen en varen. En een mooie wandeling begint zodra je de deur uitstapt.

Maar er is in de omgeving veel moois te zien en genoeg te doen! Je kunt hiervoor kijken op toeristische websites over Zuid-Limburg of Belgisch Limburg. Voor meer toerisme tips over Belgisch Limburg kun je ook hier  terecht.

Hieronder hebben we enkele tips op een rijtje gezet.

Fietsen

In de omgeving is het prachtig fietsen, door bossen en het dal van de Maas. Volg de knooppuntroutes en je ontdekt de mooiste plekjes. Neem je eigen fietsen mee, of huur ze bij:

visit@lanaken.be                       tel 0032 89 71 21 20
Fietshuis Lanaken                       tel 0032 89 71 66 07
Allo velo Zutendaal:                  tel 0032 89 23 92 27

Fietstip: Download de Limburg Fietsparadijs App. Met deze app heb je meer dan 40 uitgestippelde fietsroutes op zak. Ook wanneer je zonder wifi ergens tussen de velden staat.

Maastricht

Historische en culturele hoofdstad van Limburg. Heerlijk om in te wandelen, winkelen of uit eten te gaan. Er zijn genoeg cafëetjes en bioscopen voor een leuk avondje uit. Bovendien zijn er in Maastricht diverse musea te bezichtigen. Een tochtje over de Maas of een bezoek aan de mergelgrotten in de Sint Pietersberg zijn ook een aanrader. Kijk op de website van Maastricht voor tips en informatie.

Enci Groeve bij Maastricht. 

Sinds april 2017 is de Enci groeve geopend voor publiek. Het is een imposant terrein, waar de Enci jarenlang afgravingen heeft gedaan. Nu wordt dit weidse stuk weer teruggegeven aan de natuur en kun je er wandelen. Vanaf een hoog plateau heb je een prachtig uitzicht over het enorme terrein, de Maas en de omgeving. Hier beginnen veel wandelingen, bijvoorbeeld deze pittige wandelroute van Natuurmonumenten.

Meer informatie, klik hier.

Chic Outlet Shopping in Maasmechelen:

Wil je meer informatie over dit chique outlet-center, met veel outletwinkels van bekende modemerken? Klik dan hier.

De Hoge Kempen

Hier begint het grote nationale park De Hoge Kempen. Honderden kilometers aan fiets- en wandelpaden strekken zich voor je uit. Dus je kunt hier eindeloos fietsen en genieten van de weidsheid van het rivierdal en de mooie bossen. Maar ook van gastronomische geneugten in de omgeving. Breng een bezoek aan een leuk kasteel of geniet van de Vlaamse dorpjes.

  • Het meertje op park Sonnevijver.

Domein Pietersheim
Wandelgebied met kinderboerderij, speeltuin en waterburcht, op een paar kilometer van het huisje.

Zangersheide
Stoeterij Zangersheide, waar grote, internationale evenementen voor paarden worden gehouden, ligt op steenworp afstand van het huisje. Met de auto is het 3,5 km, lopend 2,3 km.

Hoge Kempen

Nationaal Park, met eindeloze wandel- en fietspaden.

Onthaal- en bezoekerscentrum De Lieteberg in Zutendaal. Met onder meer blotevoetenpad en insektenmuseum.

Oud-Rekem
In 2008 verkozen tot mooiste dorp van Vlaanderen. Met terrasjes en restaurants aan een gezellig plein, sfeervolle oude straatjes en een groot kasteel.

Plopsaland
Plopsa Indoor in Hasselt is het land van kabouter Plop en Piet Piraat. Ligt op zo’n 34 km rijden van Rekem, in Hasselt.

Fun Valley in Eijsden

Op 17 km afstand ligt Fun Valley. In Eijsden, iets onder Maastricht. Grote speeltuin aan de Maas. Met waterfietsen en een strandje om te zwemmen. Ook ideaal voor slecht weer, want er is een mega-binnenspeeltuin. Leuk voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Bokrijk

Groot openluchtmuseum.