Omgeving

  • Domein Pietersheim in Lanaken.

Vlakbij de Maas

Het Vijverdorp ligt hemelsbreed op 5 kilometer van de rivier de Maas en op tien kilometer van Maastricht. De huisjes staan midden in de natuur, vlakbij een meertje, met een zonnestrand. Hier ben je helemaal weg van de massa. Toch is er veel te zien en te doen!

Hieronder wat tips voor leuke uitstapjes in de omgeving.

Fietsen

In de omgeving is het prachtig fietsen, door bossen en het dal van de Maas. Van eind april tot eind oktober zijn bij de receptie (Heidestraat 101) fietsen te huur. Kosten: 10 euro per dag. Huur je fietsen voor een week, dan betaal je voor 4 dagen.

Ponypaleis

Op een paar honderd meter van het huisje is het Ponypaleis. Hier is een overdekte ponyhal met tien  bijhorende ponystallen. Er is bovendien een gezellige cafetaria en een afgesloten en verwarmde veranda met groot buitenterras en een speeltuin.

Zie: de website van Het Ponypaleis.

De Hoge Kempen

Hier begint het grote nationale park De Hoge Kempen. Honderden kilometers aan fiets- en wandelpaden strekken zich voor je uit. Dus je kunt hier eindeloos fietsen en genieten van de weidsheid van het rivierdal en de mooie bossen. Maar ook van gastronomische geneugten in de omgeving. Breng een bezoek aan een leuk kasteel, geniet van de Vlaamse dorpjes of ontdek Maastricht.

  • Het meertje op park Sonnevijver.

Domein Pietersheim
Wandelgebied met kinderboerderij, speeltuin en waterburcht, op een paar kilometer van het huisje.

Hoge Kempen

Nationaal Park, met eindeloze wandel- en fietspaden.

Onthaal- en bezoekerscentrum De Lieteberg in Zutendaal. Met onder meer blotevoetenpad en insektenmuseum.

http://www.lieteberg.be/blotevoetenpad/blotevoetenpad.htm

Oud-Rekem
In 2008 verkozen tot mooiste dorp van Vlaanderen. Met terrasjes en restaurants aan een gezellig plein, sfeervolle oude straatjes en een groot kasteel.

Plopsaland
Het land van kabouter Plop en Piet Piraat. Indoor. Ligt op zo’n 34 km rijden, in Hasselt.

Fun Valley in Eijsden

Op 17 km afstand ligt Fun Valley. In Eijsden, iets onder Maastricht. Grote speeltuin aan de Maas. Met waterfietsen en een strandje om te zwemmen. Ook ideaal voor slecht weer, want er is een mega-binnenspeeltuin. Leuk voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Bokrijk

Groot openluchtmuseum.

Maastricht

Historische en culturele hoofdstad van Limburg. Heerlijk om in te wandelen, winkelen of uit eten te gaan. Diverse musea zijn er te bezichtigen. Een tochtje over de Maas of een bezoek aan de mergelgrotten in de Sint Pietersberg zijn ook een aanrader.

Enci Groeve bij Maastricht. 

Sinds april 2017 is de Enci groeve geopend voor publiek. Het is een imposant terrein, waar de Enci jarenlang afgravingen heeft gedaan. Nu wordt dit weidse stuk weer teruggegeven aan de natuur en kun je er wandelen. Vanaf een hoog plateau heb je een prachtig uitzicht over het enorme terrein, de Maas en de omgeving. Hier beginnen veel wandelingen.

Meer informatie, klik hier.

Of lees hier het artikel over de nieuwe ontwikkelingen in de Volkskrant:

fullsizeoutput_1478

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chic Outlet Shopping in Maasmechelen:

Meer informatie over dit chique outlet-center? Klik hier.

Fietsverhuur

Bij het beheer van Vijverdorp. Prijs: 10 euro per dag, 45 euro per week.